24.09.2013 | VVFG-café Wageningen

Dinsdag 24 september zal de Vakvereniging Fysische Geografie (VVFG) samen met de studievereniging Pyrus (WUR, Wageningen) haar vierjaarlijkse VVFG-café organiseren in Wageningen. Dr. Jakob Walling, kersvers hoogleraar Bodemgeografie en Landschap en oprichter van het Nederlands Centrum voor Luminicentiedatering (NCL) zal een lezing verzorgen over zijn inaugurele reden. Dankzij toepassingen van de luminicentiedatering (OSL) zal ruimte en tijd bij de studie van bodem- en landschapsvorming in sterke mate betrokken worden. Aansluitend op deze gratis bij de wonen lezing zal er en borrel plaatsvinden in café Loburg. Zie ook het artikel in de GeoBrief van maart 2013

Dankzij de toepassing van de luminescentiedatering zal ruimte en tijd bij de studie van bodem- en landschapsvorming in sterke mate betrokken worden. Met Optisch geStimuleerde Luminiscentie (OSL) fungeren kristallen van kwarts en veldspaat als tijdklokken; deze dateringsmethode is vooral geschikt om de vorming van dynamische landschappen tijdens de laatste 500.000 jaar zeer nauwkeurig te meten. Dr. Jakob Walling, van oorsprong fysisch-geograaf en kersvers hoogleraar Bodemgeografie en Landschap was ook oprichter van het Nederlands Centrum voor Luminicentiedatering (NCL) in 2003.

De lezing zal beginnen om 19:00 in café Loburg, Molenstraat 6 te Wageningen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, op nog geen vijf minuten lopen het centrale busstation in Wageningen (halte Busstation). Aanmelden voor de lezing is niet noodzakelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.