25.10.2013 VVFG-veldbezoek Rosep

Let op: De excursie zal op een iets ander punt starten: het bezoekerscentrum Klein Oisterwijk, eveneens aan de Oischotsebaan.

Vrijdagmidag 25 oktober zal Michelle Berg (hydrologe bij waterschap de Dommel) de leden van de Vakvereniging Fysische Geografie (VVFG) meenemen op het eerste VVFG-veldbezoek naar het beekherstelproject van de Rosep in Oisterwijk. In de vorige eeuw kreeg de Rosep op diverse plaatsen een rechte loop met steile oevers, ten gunste van de landbouw. Die vorm bleek te groot en te recht voor de hoeveelheid water die erdoor stroomt. De beek loopt grotendeels door het bos en over dekzandruggen en in het project zijn verschillende afgesloten meanders opnieuw aangetakt en nieuwe meanders gegraven. Door de zandige ondergrond verandert de morfologie snel en is de beek nu al een nieuw profiel aan het vormen.

Het veldbezoek zal beginnen om 13:00 vanaf de parkeerplaats van restaurant het Klauterwoud (Oirschotsebaan 8a) te Oirschot. Er zijn geen kosten verbonden aan het veldbezoek. Aanmelden voor het VVFG-veldbezoek kan via vakvereniging.fg [at] gmail.com.

Advertentie

Een gedachte over “25.10.2013 VVFG-veldbezoek Rosep

  1. willem overmars

    Michelle Berg heeft op de CoP hermeandering ook leden uitgenodigd buiten de vakvereniging. Wel, daar wil ik me bij aansluiten. Evenwel heb ik een vraag over de begaanbaarheid gaat het dwars door de plomp en braamstruweel, of blijft het redelijk op de paden ? ik loop nl slecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.