11.05.2016 VVFG-Café Vrije Universiteit

Donderdagmiddag 11 mei organiseert de Vakvereniging Fysische Geografie (VVFG) in samenwerking met studievereniging Geovusie (Vrije Universiteit Amsterdam) haar vierjaarlijkse VVFG-café in Amsterdam. Deze keer zal Geoloog Bern Andeweg een lezing houden over aardbevingen in Nederland.

Aardbevingen, Nederland was er tot een aantal decennia geleden weinig mee bekend. Ja, uiteraard was er de zware aardbeving in 1992 bij Roermond. Sinds een aantal jaar is ‘aardbeving’ en ‘Nederland’ direct verbonden met de woorden ‘gaswinning’ en ‘Groningen’. Geoloog Bernd Andeweg (Vrije Universiteit Amsterdam) staat stil bij zowel de natuurlijke als de door mensen veroorzaakte seismiciteit in Nederland, benoemt oorzaken en gevolgen. Hij zal niet alleen ingaan op de geologische achtergronden en gevolgen, maar ook op de situatie waarin bewoners van gebieden waar gas wordt gewonnen in terecht zijn gekomen. Daarbij gaat hij in op een paar cases en de recente rapporten die in opdracht van de NAM schade door aardbeving proberen weg te wuiven. Een probleem met veel aardwetenschappelijke, maar ook allerlei andere maatschappelijke kanten. 

De lezing duurt ongeveer een uur en zal om 16:00 beginnen in ruimte F-123, ingang 1085 bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Aansluitend zal er een borrel zijn. Alle leden zijn van harte welkom!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.