25.10.2017 Excursie Zwerfsteneneiland Maarn

Onder leiding van Kim Cohen, Wim Hoek en Eldert Advokaat (Universiteit Utrecht) zal er namens de Vakvereniging Fysische Geogra􀏐ie (VVFG) samen met studievereniging U.A.V. (Aardwetenschappen, UU) een excursie naar het zwerfsteneneiland in Maarn worden georganiseerd. Deze excursie vindt plaats op woensdag 25 oktober en begint om 15:30.

Vanaf het station van Maarn zullen we een wandeling maken naar het eiland. Het zwerfsteneneiland is een aardkundig monument en ligt midden in een voormalige zandafgraving. Bij het afgraven vond men honderden grote zwerfstenen (die als ongewenst werden beschouwd) waar pas 100 jaar later iets mee gedaan zou worden. In 1995 werden de stenen namelijk herontdekt en om deze collectie veilig te stellen werd een plan ontworpen om er een aardkundig monument van te maken. De zwerfstenen die in een windroos en op gesteentesoort zijn neergelegd maken een prachtig plaatje in de omgeving.

Inschrijven voor deze excursie kan via vakvereniging.fg@gmail.com. Studenten kunnen gratis mee, leden voor €5,- en niet-leden voor €15,-. Betalen kan contant of door het bedrag over te schrijven op IBAN 42 INGB 0004409854 t.n.v. Vakvereniging Fysische Geogra􀏐fie o.v.v. Heuvelrug. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen via vakvereniging.fg@gmail.com

Schermafbeelding 2017-10-18 om 21.21.16.png

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.