31.10.2014 Veldbezoek Uden

VVFG veldbezoek Uden BALK

Vrijdagmiddag 31 oktober organiseert de Vakvereniging Fysische Geografie (VVFG) voor haar leden en overige geïnteresseerden een veldbezoek naar de bijzondere wijstgronden langs de Peelrandbreuk nabij Uden. Het wijstverschijnsel komt het mooiste tot uiting bij het Annabos bij Uden, waar de Peelrandbreuk als duidelijke terreintrede in het landschap zichtbaar is. Geohydrologe Thea Huijsmans, werkzaam bij de provincie Noord-Brabant, zal een toelichting geven over herstelmaatregelen van de laatste jaren, die ertoe hebben geleid dat de hydrologie weer op orde is en wijstgronden weer echt nat zijn.

Het veldbezoek zal beginnen om 15:00 vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer tegen over de boerderij Schansweg 1 (5406 TP Uden). Eventuele interesse om opgepikt te worden op het treinstation te Oss kan bij opgave aangegeven worden. Er zijn geen kosten verbonden aan het veldbezoek. Voor behoud van droge voeten is het raadzaam om laarzen of hoge schoenen aan te trekken. De veldwandeling zal ongeveer twee uur duren.

Aanmelden voor het VVFG-veldbezoek kan via vakvereniging.fg @ gmail.com. of met het online formulier hieronder. U ontvangt een bevestiging van uw opgave. Voor vragen kunt u contact opnemen via hetzelfde mailadres.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.