19.03.2016 VVFG-Excursie Kust op Kracht

Achter de Hondsbossche en Pettemer zeewering is een nieuw duingebied aangelegd, met als doel zowel veiligheid te borgen als nieuwe natuur te creëren. Een zoetwaterbel die zich zal vormen onder dit duingebied kan ertoe leiden dat het achterliggende ecologisch waardevolle brakwatergebied gaat verzoeten. Zaterdag 19 maart organiseert de Vakvereniging Fysische Geografie een excursie naar de dijksterking van de Hondsbossche en Pettermer Zeewering en de kust van Callantsoog. Yaron Daniel, voorheen projectleider bij het project Kust op kracht zal rondleiden.

Startpunt van de excursie is het Informatiecentrum Kust aan de Strandweg 4, 1755 LA in Petten, alwaar aansluitend op de excursie eventueel ook de tentoonstelling Zand tegen Zee te bezichtigen is.

De excursie begint om 14:00. Aanmelden voor deze excursie kan via vakvereniging.fg@gmail.com onder vermelding van naam en 06-nummer (voor het geval u verlaat/afwezig bent). Deze excursie staat ook open voor niet-VVFG-leden. Aan de excursie zijn geen kosten (noch consumpties) verbonden.

VVFG Excursie 19.03.2016 BALK

Advertentie